Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

USA má jednotnou měnu a přesto jednotlivé státy mají vlastní rozpočty, vlastní zákony,...a funguje jim to docela dobře.

A i u nich jsou obrovské rozdíly mezi jednotlivými zeměmi co se týče bohatství.

napsal jste toho mnoho, ale neodpovídá to ralitě.

1 0
možnosti
LU

".....po ukončení pracovní kariéry mají nárok, je zaručený v celé EU, pak zmizí i problém s chudým Jihem a bohatým Severem.";-D;-D;-D;-D

Slovensko má spoločný zákonník práce aj všetko ostatné a stále nedokáže si poradiť s chudobným východom a bohatým západom.

napr.

"Podľa posledných údajov Eurostatu totiž Bratislavský kraj dosiahol v roku 2017 v parite kúpnej sily na obyvateľa úroveň HDP 179 % priemeru Európskej únie, čo ho zaradilo až na ôsmu priečku ekonomickej výkonnosti regiónov celej únie. Naopak, východné Slovensko dosahovalo iba 54 % priemeru únie"

https://www.ta3.com/clanok/1149370/hdp-bratislavskeho-kraja-je-nasobne-vacsie-oproti-vychodu.html

1 0
možnosti
Foto

Nebylo myšleno tak, že se budou mít všichni stejně, ale že se srovna cash flow. Srozumitelně řečeno, že se chudý naučí zacházet s penězi tak, aby si nemusel půjčovat. Vysvětleno v kapitole o společném robustním rozpočtu EU, který bude napajen z federálních daní. Čili Ital, který pracuje v Německu, bude platit daně tam a federaci a bude tedy užitečný i doma, což dnes neplatí.

0 0
možnosti
JV

To jste ale v omylu, V Německu (aspoň u velkých firmách) po určité délce zaměstnání jste prakticky jako státní zaměstnanec, výpověď nemožná.

2 0
možnosti
Foto

To je možné, nic to ale nemění na faktu, že jednotné pracovní právo v EU a jednotné sociální a zdravotní zabezpečení budou velkou pobídkou pro pohyb pracovních sil.

0 0
možnosti
FL

Závěr vlastně neodpovídá na otázku z nadpisu. Ta otázka ale stejně pozbyla aktuálnosti - po letošku se tak zadlužíme, že stejně nesplníme podmínky pro přijetí eura. Naštěstí: Mezi všemi výhodami a nevýhodami eura vyčnívá jedna nevýhoda. Euro by umožnilo našim populistickým vládám se zadlužit až do aleluja, resp. do Řecka

1 1
možnosti
Foto

Takhle jsem to napsal záměrně. Totiž logicky - bylo by rozumné mít československou federaci bez toho, že by platily federální peníze, federální rozpočet, federální daně, federální pracovní úřady, federální zákoník práce (jeden), federální podpora v nezaměstnanosti (jeden vzor pro výpočet) a federální důchod podle sjednocených pravidel? Chcete-li funkční euro, musíte to samé mít v celé EU. Stačí vám odpověď?

1 1
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 11,05
  • Průměrná čtenost 740x
Vystudovaný ekonom střední školy s praxí ve výrobní sféře.

Seznam rubrik