Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zbytečná empirie pro lidi, kterými cloumají emoce, že budou mít měsíčně o tisícovku míň. - - - - Já jsem dosud v těch legračních diskusích o důchodovém systému neslyšel ten jediný a podstatný argument - totiž že za výši aktuálních důchodů si mohou jen a jen aktuální důchodci. Schválně, kolik bylo let věku takovému typickému 75-letému důchodci v devadesátkách, když se rozhodovalo o nasměrování naší ekonomiky? No mezi 40 a 50 lety, tzn. oni jakožto tehdy nejvýkonnější pracovní síla rozhodli o tom, že naše ekonomika bude subdodavatelská. Tak se i stalo - a teď brečí, že jim to nevydělá na důchody, jako mají v Bavorsku. Jenomže nikdy nemůžete mít důchod jako Lord, když jste strávil život jako Jean. Takhle to je.

0 0
možnosti

Tyhle kecy si nechte pro svoje vnoučata. Správně by to mělo být tak, že za vybrané peníze se nejen zajistí život důchodců, ale i lidí, kteří ze zdravotních důvodů pracovat nemůžou. Ze zbytku se pořídí zdroje, které budou vytvářet hodnoty. A protože mají vyšší produktuvutu, nebude třeba tolik pracovních sil. Když ovšem zdroje rozfrcáte, tak se maximálně můžete krmit svými pohádkami na dobrou noc.

0 0
možnosti
Foto

Problém vaší úvahy je v tom, že náš stát až na vyjímky nepodniká.

1 0
možnosti

S těmi důchody jste úplně mimo. Důchody se vyplácí z vybraného sociálního pojištění a to je přímo závislé na průměrné výši mezd. Když platy nerostou, tak jakákoliv valorizace důchodů může být provedena jen a jedině na dluh. Nově natištěnými penězi. A tím samozřejmě roste inflace a roztáčíte tu vaší inflační spirálu. Ta ovšem v tomto případě postihne pouze jedince pobírající mzdu, neboť ta už delší dobu stagnuje.

1 1
možnosti

Autor to tak píše. Přečtěte si to prosím ještě jednou.

0 0
možnosti
Foto

Jo co se týká důchodů je to přesné.R^R^ Jenom na okraj v Česku je momentálně,. 4,942.200 lidí, kteří pracují a máme k tomu 2 629 016 důchodců. To mluví za vše.

0 0
možnosti
Foto

Měl jste zůstat u popisu triviálních atributů peněz, protože u důchodů už jste mimo mísu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 11,06
  • Průměrná čtenost 740x
Vystudovaný ekonom střední školy s praxí ve výrobní sféře.

Seznam rubrik