Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přijmout Euro znamená koupit si palubní lístek na Titanic. Rv

A seriózně - pokud se považujete za ekonoma, přečtěte si v nějaké (neideologické) učebnici ekonomie kapitolu Monetární politika.

0 0
možnosti
Foto

Celý článek vysvětluji, že ekonomika je závislá od trhu a výroby, nikoliv od peněz. Na tom Titanicuuž jsme od roku 2004, a potopimese s ní případně jak s korunou, tak s eurem. Rozdíl mezi výrobkem a penězi je ten, že zboží se používáním spotřebuje, peníze ne. Jednou bankovkou můžete v životě zaplatit klidně víckrát, protože obíhá.

0 0
možnosti

Právě Miloš Zeman je eurofederalista.

0 0
možnosti

Přistoupit k Euru za současného kurzu by znamenalo vstoupit do Eurozóny v pozici žebráka.

Pokud stanovíme směnný kurz dle parity kupní síly, vychází to asi na Kč 19/Eur.

1 0
možnosti
Foto

Při výměně v tomto kursu způsobite pouze vysokou inflaci kvůli přetlaku peněz vůči zboží. Pozor, jsme na společném trhu, kde akce vyvolává reakci, tohle není výměna korun za eura na dovolenou, ale napořád. Takže hlavní úkol při výpočtu směnného kursu je, aby se následně ceny hnuly co nejméně, takže tento kurs bude ležet velmi blízko současnému.

1 0
možnosti

Dluhy EU budeme splácet úplně stejně. Já jsem pro EURO. Nebyla by taková inflace- možná:) A to možná je proto, že by si důchodce AB kupoval zase, jen Euru.

0 1
možnosti
Foto

Když Slovensko začalo s Eurem, tak mi bankovní asistent řekl, že naši kompetentní a mocní Euro nechtějí, protože mají miliardy vydělané bokem v Kč a při přechodu na Euro, by je museli vyměnit a přišlo by se na to, kolik nahrabali.

1 1
možnosti

Verim, ze by to tak mohlo byt.

Jen nerozumim, proc to € jeste nemate, kdyz Milous Zeman v projevu po svem prvnim zvoleni prohlasoval ze se o nej zasadi.

Ze by mu v tom Andrej Babis, ktery se od nej vraci vzdy s prosoupanymi kalhotami na kolenou nejak branil?

1 0
možnosti
Foto

Se vstupem do eurozóny a zánikem české koruny zanikne pravomoc České národní banky provádět autonomní měnovou politiku. Měnové prostředí v české ekonomice bude určováno rozhodnutími Evropské centrální banky, která musejí brát ohled na stav eurozóny jako celku. To je významné ochuzení nástrojů makroekonomické stabilizační politiky .Pro Českou republiku bude zapojení do tohoto mechanismu po vstupu do eurozóny spojeno s nemalými náklady. Pro ilustraci, pokud by se hypoteticky ČR stala členem ESM , musela by během pěti let splatit v hotovosti kapitál ve výši cca 32 mld. Kč a přislíbit kapitál na vyžádání ve výši dalších cca 250 mld. Kč. Po dvanácti letech od vstupu do ESM by konečný závazek ČR (splacený a přislíbený kapitál) mohl dosáhnout v úhrnu cca 350 mld. Kč..

2 0
možnosti
Foto

Žádná autonomní měnová politika neexistuje. Když zvedněte úrokové sazby, tak si lidi koupí věci mimo náš stát, kde jsou levnější. Když skoupite hromady eur, tak vám přijedou držitelé těchto peněz vykoupit vaše zboží. Cokoliv ČNB udělá, má kontraodezvu v eurozóně. Držení korun už je dnes dobrý jenom pro směnárny. To už raději vůbec nemluvím o tom, že hromadu akvizic zde drží podnikatelé z jiných států a že na Slovensku podniká dost velké množství českých firem, prodávají se tam české noviny a vysílá ČT.

3 0
možnosti

Vy předpokládáte, že bude po českých dluhopisech stejná poptávka jako po Německých?

0 0
možnosti

Samozřejmě karma. Ale toto vysvětlovat našim koblihám, mozkotrusu a jiným ,,moudrým" občanům je jako bych podával písemnou žádost komárovi, aby mě nekousal.

2 4
možnosti

Jako u všeho - v situaci v jaké se Evropa nachází má jednotná měna své výhody i nevýhody. Záleží co převažuje. Na tom se neshodnou ani odborníci. Dánové, Švédové se také do toho nehrnou ...

5 0
možnosti
Foto

Neboť mají dostatečně výkonnou ekonomiku.

0 0
možnosti

Některé věci jsou nad možnosti chápání řady lidí a z toho bohužel těží různé prapodivné strany. Vzpomínám, jak v Brně byla odmítnuta v jakémsi referendu staba dialyzačního centra a hlavní argumenty, na které bohužel ti jednodušší slyšeli, že "...pak vám potečou chc...nky po ulici".

0 0
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 11,06
  • Průměrná čtenost 740x
Vystudovaný ekonom střední školy s praxí ve výrobní sféře.

Seznam rubrik