Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Měl byste se naučit pracovat s podklady. Link, který uvádíte u bodu 2/ odkazuje na podíl investic ze států EU ke všem zahraničním investicím je cca 90 %. Ale vůbec, absolutně vůbec nic neříká o podílu zahraničních investic k celkovým (tedy i čekým) investicím. Tedy nic o podílu vlastnictví. Píše jen o podílu jedněch zahraničních investic k jiným.

1 0
možnosti

Vy totiž vůbec nerozumíte pojmu nezávislá měna. Její nezávislost spočívá v možnosti v případě potřeby ovlivňovat její kurz. Což ČNB v předchozích (tuším) třech letech dělala. Nejsem si jist, zda to bylo nutné - ale to je můj problém. Je jedno, jestli to s někým konzultovala - podstatné je, že tuto možnost měla.

Tragedií Řecka mj. bylo, že tuto možnost nemělo (jaksi měnit kurz "řeckého" eura k ostatním měnám).

1 1
možnosti

Nerozumím tomu. Ovšem ta možnost ovlivňování je omezena ochotou silnějších hráčů to respektovat. Vzhledem k tomu, že Škodovka je největším exportérem, tak asi není zájem na posilování koruny a snahy ČNB jsou úsměvné.

0 0
možnosti

Nevím o tom odborně nic. Ovšem je mi k smíchu, když ČNB vynaložila mld Kč na oslabení kursu Kč a teď dělá opatření na posílení kursu Kč. Zkrátka podle mého názoru je to směšná instituce, která si neuvědomuje, že na př. Siemens disponuje prostředky daleko vyššími než ČNB a může si s ní hrát jak chce.

0 0
možnosti

Ceska koruna je stejne svrchovana jako je i Ceska republika "svrchovany" stat.

0 0
možnosti

Copak to, že s někým obchodujeme, je argumentem pro přijetí jeho měny? Kdyby většina našeho vývozu šla do Ruska a firmy byly vlastněné Rusy, nahradil byste korunu rublem?

Argumenty pro euro bych si představoval tak, že vypočítáte kolik bychom vydělali, vyjmenujete co by nám to přineslo... vy jen napíšete "Patří to tu Němcům, tak pojďme skákat, jak Němci pískaj". To přece žádný argument není.

3 2
možnosti
Foto

Především jsme se k tomu zavázali, za druhé, při těchto parametrech už je to stejně jedno a za třetí, odpadne zbytečné vyměňování peněz a tím i zbytečné náklady navíc.

2 1
možnosti

je v ČR téměř 80% veškeré výroby v držení zahraničních vlastníků.

Zdroj: https://tomaskucera.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=673170

80% investic vůbec neznamená, že 80% výroby (podniků) je v držení zahraničních vlastníků.

1 0
možnosti
Foto

Ovšem ten investor si samozřejmě udělá své podmínky. Jsou všelijaké investice, od tichého společníka přes joint venture, až po kartely a holdingy. Například takový McDonald je ve vlastnictví sice českých podnikatelů, ale za americké peníze. Říká se tomu franchisa.

0 0
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 11,06
  • Průměrná čtenost 740x
Vystudovaný ekonom střední školy s praxí ve výrobní sféře.

Seznam rubrik