Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A víte, že "federální rozpočet" dávno existuje? (Položil jste si otázku, z čeho by jinak byly placeny přenákladné instituce a převysoké mzdy zaměstnanců, neřkuli platy poslanecké? Položil jste si někdy otázku, z čeho EU "poskytuje" tu obrovskou sumu nesmyslných dotací?).  Už dnes státy žijí z toho, co jim po odvodu do unijního rozpočtu zůstane a z toho, co jim moudrá evropská komise z odvedených "daní" ve formě grantů vrátí.

0 0
možnosti
Foto

Ano, já vím . Ale výše vyjmenované věci se z něj neplatí a napojení na daňovou soustavu také chybí. Peníze tam posílají blokově jednotlivé státy.

0 0
možnosti
Foto

Federace je dobrý záměr...ale NE socialistickou! Sjednocování trhů a systémů přináší velké výhody...ale ne sociálních....tam jen velké náklady

0 0
možnosti

Paradoxně by v té federaci mohly mít státy větší práva.  Tedy - pokud by to místo federace nebyl další paskvil.

0 0
možnosti

Dře to už teď,  ve federaci to bude dřít ještě víc.  Problém je už v začátku.  Nebyla to vůle obyvatel jednotlivých zemí, ale přišlo to "shora", od politiků.  O řadě věcí nerozhodují ani vlády států, ale nevolení úředníci.

0 0
možnosti

Takhle nějak si Hurvínek představoval válku.

0 0
možnosti

Vždycky jsem si přál, aby se ten bruselský socialismus zhroutil, je smutné, že se zhroutí až s přílivem těch miliónů nepřízpusobivých.Takže Eura se vůbec nebojím, z rozpadem IV.říše padne i ono, na soc. dávky nebude ani pro naše nepřízpusobivé natož pro africkou pakáž( prostě pracující menšina to neutáhne) a uprchlíky snad začnou co nejdřív deportovat zpět:)

0 0
možnosti

Zapomeňte na to! Né že by to bylo špatné, ale ještě si 100-200 let počkáme. Nemůžete udělat federaci z národů pilných a líných, pohodářů a makačenků, mluvícíma mnoha jazyky. €uro je projekt politický, né ekonomický a proto má a bude mít problémy. Můžete dát utečencům asyl, ale co s ním budou dělat, když je prostě nikdo nechce? Opět zůstanou v Itálii, nebo Řecku. A sociální dávky? Máme snad v Praze jiné dávky než v Ostravě?

Musel by jste mít dávky stejné, jinak se vám chudší vzbouří. Když je dáte všude stejný, tak se zase vzbouří angličani, nebo němci, jako se bouří už teď.

Evropa prostě není na federaci připravená a ještě desetiletí nebude. Dneska je to sci-fi.

0 0
možnosti
Foto

V USA jsou podpory a dávky podle jednotlivých států a liší se, a nikdo se nebouří. Sociální politika tam na federální úrovni není.

1 0
možnosti

Tomáši, to že jsi na dnešek dostal vycházku neznamená že můžeš psát takové bludy.

2 0
možnosti

J52a68n 57R34á10ž

9. 6. 2015 22:51

Jestli to autor myslel vážně, nezbývá mně než myslet si, že je cvok!

2 1
možnosti
Foto

Váš nápad budiž černou noční můrou. Tím byste všechny stávající problémy jen posílil. Nedej bože!

4 1
možnosti
Foto

Nedomnívám se. Spíše dnes EU připomíná lokomotivu se zadřenými ložisky, která musí jakýkoliv společný problém konzultovat se všemi státy, rozdělit uprchlíky kvótami, ne snad nějak logicky, třeba podle úrovně, stavu znalostí, jazykové vybavení atd... EK nikdy ty uprchlíky neviděla, neví, kam by se který hodil, ale už přesně ví, kde jich kolik má být. Tohle je přesně ten případ, kdy se federální úroveň vloupává do úrovně národní, což je samozřejmě ve federaci nepřípustné. Čili naopak, chod EU by se zrychlil, a to, co by bylo ve výlučné kompetenci třeba Česka, do toho by mu žádný rozoumek z Bruselu nesměl kecat, tak jak to dělá dneska, kdy od něj potřebuje schválení "federálního" nápadu.

0 1
možnosti
  • Počet článků 71
  • Celková karma 11,06
  • Průměrná čtenost 740x
Vystudovaný ekonom střední školy s praxí ve výrobní sféře.

Seznam rubrik