O extremismu

28. 12. 2018 19:42:09
Tak poslední dobou rozčeřila hladinu politických názorů v naší zemi zpráva, že vyšla kniha Miroslava Grebeníčka Ve znamení kříže. Sice by to také stálo za rozbor, ale dnes se zamyslím nad extremismem jako takovým.

Tak se zdá, že se nám reformovaní komunisté, u kterých reforma spočívala v přidání jediného písmenka do zkratky, to asi jako proto, abychom věděli, že existuje také nějaká Morava, nějak osmělili, a začínají se zase pouštět do církve svaté. Ne snad, že bychom od této strany s její naprosto marginální, čili kosmetickou, reformou, něco takového nečekali, ale na celou věc je potřeba se podívat trochu šířeji, především proto, abychom dobře porozuměli tomu, proč dva hlavní extrémistické proudy 20. století, tj. nacismus a komunismus, vůbec vznikly.

1. Písmo svaté.

Jak je každému jen trochu informovanému jedinci známo, tak písmo svaté se skládá ze dvou částí, tj. Starého a Nového zákona. Obě dvě tyto knihy jsou značně heterogenní vůči sobě, především proto, že náš Starý zákon je v podstatě židovská Tóra a jako taková obsahuje ucelený blok knih, které uznávají především Židé. Lze taktéž podotknout, že veškerý obsah těchto knih vznikl před naším letopočtem, tedy před Kristem. Nový zákon naopak vznikl celý až našeho letopočtu, tedy po Kristu. Starý zákon se vyznačuje vůdcovstvím Mojžíše a vyvoleným lidem Izraele a Nový zákon se vyznačuje především službou bližnímu.

2. Nacismus.

Nacismus především reprezentuje Adolf Hitler. Kromě toho, že se účastnil bojů v 1. světové válce, tak byl také Žid. Proč přestal mít své spolubratry rád, se neví jistě, povídá se o jakési Židovce, do které se zamiloval, kterážto mu ovšem dala kopajdy a jemu z toho přeskočilo. Sice je to hezká historka, ale dosti neuvěřitelná. Skutečnost je mnohem prostší. Kdo kdy četl Starý zákon tak ví, že Hospodin neustále mluvil o Izraeli jako o vyvoleném národu, který bude přiveden do země zaslíbené Mojžíšem, který byl k tomuto účelu Hospodinem vyvolen. Čtení jednotlivých knih Starého zákona je dlouhé, prakticky celou dobu Izrael putuje k zaslíbené zemi, čas od času s někým válčí a nakonec Mojžíš umírá před branami zaslíbené země. No, Hitler z tohoto vyšel, ukradl teze o vyvoleném národu a sám se pasoval na novodobého Mojžíše. No, ale jak se říká, bez božího požehnání jest marné lidské namáhání, tak to i dopadlo. Hitler po 12 letech od usednutí na místo německého kancléře skončil sebevraždou, když zjistil, že jeho milovaný Berlín do několika hodin padne.

3. Komunismus.

Tak ke komunismu nezapomenutelně patří tři osoby - Karel Marx, coby teoretik socialismu, Bedřich Engels, coby kapitalistický donátor Karla Marxe a jakýsi Ujlanov, známý spíše pod jménem Vladimír Iljič Lenin. Karel Marx napsal knihu Kapitál, která se ze 75 % shoduje s Novým zákonem, jak v 90. letech zjistil časopis AD (Anno Domini). Ono bodejť by se komunistům hlásané ideje spasitele Ježíše Krista nelíbily. Jednak hlásal vykoupení z bídy a otroctví, sliboval ráj každému, kdo ho bude následovat a udělal i několik zázraků, z čehož se komunistům nejvíc líbil ten s tím nasycením zástupů, kdy na to Ježíšovi stačilo několik chlebů a pár ryb, které trhal a dával všem a nasytil přes 5 tisíc lidí. Tohle se snažili komunisti okopírovat, ale v jejich podání se to nějak nezdařilo. Totiž, taky měli jenom pár strojů a něco málo materiálu, ale na rozdíl od biblické verze se nic nerozmnožilo. Prostě zde platilo to samé, co o nacistech a jejich plagiátorství Starého zákona - totiž, že bez Božího požehnání jest marné lidské namáhání. Stroje jaksi odmítaly vydržet věčnost, no chleby a ryby se také odmítaly rozmnožit, a tak jsme na pultech obchodů místo zázračného nasycení zástupů viděli jenom poloprázdné obchody a nedostatkové zboží.

Závěr.

Krást se nemá, na to už pamatuje desatero Božích přikázání v 5. přikázání. Zrovna tak platí, že se nemá brát Boží slovo nadarmo. Ani na jedno, ani na druhé nikdy nepomysleli ani nacisté, ani komunisté. Nejenomže Boží slovo znesvětili, roztrhli ho na dvě půle a každý si jednu přivlastnil a znetvořil ji, ale ještě si dovolili skutečného Boha zostuzovat, což komunisté činí dodnes. Co jiného mohou očekávat tito protagonisté, než zasloužený trest? Pravda, oba dva tyto tábory se upsaly ďáblu a nějakou dobu z toho profitovaly a komunisté se z toho snaží profitovat dodnes, ale i ďábel má svá pravidla a jednoho dne spadne klec.

Autor: Tomáš Kučera | pátek 28.12.2018 19:42 | karma článku: 14.31 | přečteno: 272x

Další články blogera

Tomáš Kučera

Slovensko v karanténě.

Tak dnes se budu věnovat tématu, které bez debaty hýbe celým světem, a to je světová bezpečnostní situace po bezprecendentních krocích z ruské strany.

10.3.2024 v 11:18 | Karma článku: 11.66 | Přečteno: 336 | Diskuse

Tomáš Kučera

Jak u nás fungují soudy.

Tak pokud čekáte, že tady budu rozebírat důvody, proč byl Babiš opět zproštěn obvinění, tak ne. Dnes se budu zabývat tím, co vás čeká, když se budete odvolávat proti rozsudku prvoinstančního soudu.

18.2.2024 v 11:07 | Karma článku: 14.20 | Přečteno: 444 | Diskuse

Tomáš Kučera

O zlatém teleti.

V dnešním článku rozebereme prastarý biblický příběh, a zkusíme jej transponovat do dnešní doby, no a uvidíme, co z toho vyjde.

4.2.2024 v 10:16 | Karma článku: 9.67 | Přečteno: 226 | Diskuse

Tomáš Kučera

A káča se roztočila.

Tak jsme si v novoročním proslovu pana prezidenta vyslechli kromě jiného, že nastala správná doba na zavedení eura. Podle očekávání se z tábora odpůrců eura ozvalo pravé furoro, tak se dnes podíváme na to, jaké argumenty vytáhli.

7.1.2024 v 12:54 | Karma článku: 34.80 | Přečteno: 4673 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 4 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 80 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 14.94 | Přečteno: 156 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 6.39 | Přečteno: 133 |
Počet článků 70 Celková karma 11.84 Průměrná čtenost 750

Vystudovaný ekonom střední školy s praxí ve výrobní sféře.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...